Sunday, May 29, 2011

mencari blogger wanita . ^^

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

hai semua . . 
jom join . . 


syarat2 nak join bloglist wanita
  1. dah tentu lah korang mesti perempuan...............hehehe ^^
  2. buat satu entry khas dekat blog korang yang bertajuk "Mencari Blogger Wanita" < done >
  3. letak banner yang gegurl sediakan tu dalam entry korang. <done >
  4. masukkan link entry segmen ni kedalam entry yang korang buat tu tau. < done >
  5. bagi yang belum jadi followers blog jokegurl,sudah tentu lah kena jadi followers terlebih dahulu......... <done >
  6. pastu korang letak link entry yang korang buat tu kedalam ruangan komen kat bawah ni tau. <otw > heee
  7. tarikh tutup : pukul 12.01AM hari isnin 30hb may 2011

Saturday, May 28, 2011

kerinduan :(

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

hai semua . . aku dah selamat sampai di UITM PERAK . . . 
wahhh . .  out of mood lah . . 
sampai pukl lima petang . .pulang dengan menaiki bas . . 
untung sape-sape yg family anta . . 
lepas sampai . .  
kemas2 barang . . 
lap2 almari . .  lepas magrib terus down . . 
jd senyap jek . . 
 tp alhamdulillah dapt kolej . . 
terima kasih ALLAH . . 
rindu suasana kat rumah . . . 

p/s : lepas ni fai dah jarang main terjah2 ke blog korang . . . update blog pon mungkin seminggu sekali . . rindu lah nnti kat korang . . .  muahhh . . hehhehe . .  jadi diri baik2 k . .  sayang korang . .




wasalam . . 


Friday, May 27, 2011

status bila nak kembali ke KAMPUS ^^. .

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

hai semua . . sihat tak. .? ? aku harap  korang semua sihat . . sebenarnye tajuk entry ni panjang . . 

" status bila nak kembali ke KAMPUS n berlakunye rombakan kolej secara tiba2 "

ok . . tinggal semalam jek lagi dapat tido kat umah bersama bantal golek2 ni . . 
meh kita tgok gelagat2 kawan2 aku bila dah nak dekat balik kampus ni . . 
dan status2 geram bila berlakunye rombakan kolej sebab intake lepasan SPM  & STPM terlalu ramai . . 
sape tak geram kan . .  baik2 dapat kolej . tetiba tak . .yg dok jauh2 ni ape cerr . . 
tak tahu nak salahkan sape . . 
pening . . .  in_ni

tuan blognye status . . 
^^
 ni dak kuat tido . .
tp dia pandai . . 
 ni dak comel . .
dia suka wat kelakar
ni dak kecik . . 
dia kuat on9 . hehe

wat sementara . ni jek yg update status FB . . 
nak tweet2 . . belum ada masa lagi . . hehhe...
tp ini semua kenangan . . . 
bila kita dah keje nnti . tgok balik benda ni semua . .
sure akan senyum sorang2 . . 

p/s : akan merindui semua ini . .  in_ni

wasalam

Thursday, May 26, 2011

SEGMEN NOMBOR FOLLOWER CUN BERSAMA TERBELOG

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

hai semua . .
fai nak join 
" SEGMEN NOMBOR FOLLOWER CUN BERSAMA TERBELOG "
fai join segmen ni sebab saje . .  dah nak balik u ni . . nak abiskan sisa2 terakhir . . 
berblog dengan lamanye . . 
hehehehe

kalau korang nak join klik ni  . . 

cara2 nak join . . . :
  1. Jadi follower terbelog . < done >
  2. Buat entri bertajuk SEGMEN NOMBOR FOLLOWER CUN BERSAMA TERBELOG di blog anda dan reply di ruangan komen di sini. Jangan lupa letak header dan backlink terbelog. <done >
  3. Pastikan nombor anda cantik baru boleh join ok  Tak kisah la nombor tu korang dapat dari follow blog orang lain..janji nombor cun ! Sila-silalah letak bukti gambar ke apa.nanti orang tak percaya pulak :) <done >


 no 101 . . cantik ke no ni . . ntah ek . . bagi aku dia unik . . . aku follw blog kawan kita ni . . < klik sini > . . . promote jap . . heeee . .  aku rasa no 101 ok . . sebab kita dah biasa tgok no 99 . . 100  . . 111 . 123 . .  n lain2 lagi .  . ni dah terlau common sangat . .  so why not 101 menjadi pilihankan . . . semua nombor ada keunikan masing2 n kecunannye, . . . hehehe . . sejujurnye . aku tak reti nak wat ayat manis2 ni . . santai . ;)

ape pon  . .  ^^
selamat menempuh hari2 mendatang dengar sabar dan tabah . .
lagi dua malam dapat golek2 dekat rumah . .
lepas uh balik perak sedah . .
sob4 :(


wasalam . . 

"segmen mencari 100 blog list utk dilawati"

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

hai semua . . .
fai join bloglist . . 
hehehhe . . 
jom reramai join . . 
tp 100 org yg bertuah sahaja . . 
so cepat2 rebut peluang ni . .  



syarat2 dia mudah2 sahaja . . 
pada saat ini baru 42 org . 
^^

wasalam 


Wednesday, May 25, 2011

one word . .

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

hai semua . . perasan tak lagu fai . . . 
hehehe . . 


just one word . . . 

ALHAMDULILLAH . . 

arini adalah pengumuman keputusan upu . . 
semua pelajar upu dah tahu keputusan masing2 . . 
termasuk aku . . 

untuk kawan2 yg kurang berjaya . . 
dengar lagu blog fai ni . . . 
korang masih ada peluang lagi . . 
gagal sekali tak bermakna gagal selama2nye . . . 
mesti ada yg cakap " alah ko cakap senang lah . . cube ko rasa "
fai dah penah rasa . . mmg sakit . . . 
mungkin bukan rezeki kita kali ni . . 
mungkin esok . . . 

in_ni
ini juga nasihat untuk diri ku . . 

untuk yg berjaya . . 
TAHNIAH YE KAWAN . . 
sape yg DL tahniah . . dapat naik pentas . . 
sem ni aku belum ada rezeki nak naik pentas. . 
T.T

p/s : usaha . .  berdoa . .tawakal . . ^^

wasalam . . 

Tuesday, May 24, 2011

adam shah . . juvana . .

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

hai semua . . ok simple kenal ADAM SHAH . . . 
watak dalam JUVANA . . . 
dia pegang watak ayam . . 
hahaha . . . 
komen saya punye post . . . 
jujur . ,aku pon tak kenal sangat dia . . 
tgok juvana pon selang seli . . . 
sebab aku tak suka sangat tgok cite bersambung2 sebab nnti bila dah balik u . .
dah tak dapat tngok . . 
nak tgok on9 ? ? 
line kat sana susah nak diramal . . 
hahaha

 jujur lagi . . teruja lah sikit . . 
sebab berbalas . . 
hahahaha . . . 


lepas uh aku dok like semua fan page juvana ni . . 
sebab dah tak da ape nak buat . . hahahah

ok fai terajin nak kasi link2 fan page pelakon2 JUVANA ni . . 

p/s : sekarang ni aku rasa dah time buka buku balik . .  esok result keluar . . 28 dah balik perak . 30 dah mula kelas . . .  sedihhh  :(


wasalam . . .

cuci gigi ? ? ?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

hai semua . . heee . . .  cuci gigi . . ? ? apelah fai cuci gigi pon nak cite ek . . . ok fine aku tak cite . .  tp aku tetap nak cite . . hahahah . .  berlaku semalam lah ek . .  dalam pukul lima petang . .  aku pi cuci gigi . . hehehe . dah tak selesa rasanye . . sebab kalau masa sekolah dulu2 . .  tiap2 tahun gigi kita akan di cek . . betul kan . .  jangan kata tidak lah k . .  sebab aku dulu sekolah . hehehe . . .  ingat lagi bila nmpak van tertulis KLINIK PERGIGIAN semua mengeluh . . sebab takut . . biasalah . .mesti ada yg kene cuci . kene tampal . kene cabut lain cite dah . . . ikut turn kelas . pehhh sumpah aku rindu . . dan bila kene turn kelas aku . biasa aku akan tanye kat nurse uh . . nurse gigi saya ok tak ? ? nurse uh jawab . .  nnti kene cuci . . .  dalam hati aku agak dah . .  biasa malas gosok gigi . hahahaha

bila semua kelas dah abis cek . tiba lah turn mangsa2 uh di selesaikan masalahnye . . .  aku suka time kene cuci gigi even sampai aku nangis kot kekadang sebab nurse uh ganas . . .  kawan aku gelakkan aku .. . . pedihhh ~ aku penah kene tampal juga . ngiluuu beb . . nangis juga . . murah betul air mata aku ni ek .  tp serius . .  sakit . . kalau tak wat pe nangiskan . . .  dulu time kene cuci nganga mulut . .  wat itu ini bangun jalan . . .   < free > sekarang . .  nganga ,mulut . wat itu ini bangun kene pi kaunter bayar dulu baru jalan . . . hahaha . . dah tak da free2 lagi...

biasanye . org jarang ambil berat pasal gigi . . . mungkin kot . . sejujurnye . .  aku tak suka bau mulut . .  biasanya akan berlaku kat org2 yg baru bangun tidur . . org yg ada tahi gg . . korang tahukan ape tahi gigi ? ? yg kerak keras2 kat celah2 gigi uh . . .  itu adalah salah satu punca mulut berbau . . . biasa kalau aku tak selesa dengan bau mulut aku akan tutup mulut bila bercakap . malu wehh org bau . . segan2 . . so ape salahnye kita jaga juga gigi kita macam mana kita jaga kulit kita . . . just wat rawatan ape yg perlu . .  dua tahun sekali . .  rasanye ok kot . . . . lagi satu . ibu kate mase gosok gigi . gosok lidah sekali . ia juga salah satu cara untuk kurangkan bau mulut . . 

ape pon ini sekadar nasihat dan cerita tentang aku . . chilll :)


wasalam . . .

Monday, May 23, 2011

sepatu merah first giveaway :)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

hai semua . . fai join GA sis sepatu merah . . 



pic diatas merupakan hadiahnye . . 
comel kan . . 
domo kun ! ! !

so jom lah kita join ramai2 . . 
heeee

wasalam . . 

mungkin dua kali :))

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

hai semua . :)) korang sihat tak .  aku doakan korang semua sihat2 ek .  . aminn2~ . . .  semalam aku jalan2 kat blog org lain . . klik . punye klik . ada satu blog ni kate sape yg wat blog menggunakan YAHOO . COM mungkin blog itu akan dihapuskan . .  so kebetulan blog aku menggunakan khidmat YAHOO . COM uh . . sebab aku try buat GMAIL . COM sek tak berjaya jek . . sakit hati . . . . ahahaha . . so tak lengah2 kan masa lagi .  aku terus buat GMAIL . COM uh sampai berjaya . . hehehe..akhirnye berjaya . . . 

so bagi sesape yg gunakan YAHOO . COM
pi lah tukar GMAIL . COM . . . 
jgn terlambat nak nangis air mata darah pon tak gunakan . . 
hehehehe . . . 
kita sayang hasil yg kita dah buat selama ni . . 
^^,

dan mungkin aku akan terfollw blog anda2 semua DUA KALI . . . 
sebabnyeee . .  hanye fai jek yg tahu .. . . . 
maaf yew . . 
ngeeeeee

p/s : aku lupa blog mane yg fai dapat info ni . .  sebab dah gelabah . . lepas baca terus wat gmail . . .  maaf tuan blog . .  tp if info ni hanye kabar angin n salah .  aku minta maaf yew . . just share  . . mungkin berguna . mungkin tidak . .  chillll :)))

seminit lepas update . . hehehe . ok2 aku dah dapat kat mane aku dapat info . .  kat blog kawan kita ni http://diarisifroggie.blogspot.com/2011/05/tutorial-cara-tukar-email-yahoo-ke.html . .  ape2 korang boley rujuk sini k . . 


wasalam . . . 

Saturday, May 21, 2011

Segmen Bloglist AbgTeror l Tanah Tumpah Darahku

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
hai semua . . fai mahu join bloglist abg teror ni . . 
hehehe . . 


 just perlu jawab soalan jek . . 
senang2 jek soalan dia .. . . 
hehehe . . terbuka kepada 500 org . 
sekarang baru dalam 130++ . .
so masih banyak peluang . . 
^^,

DIMANA ANDA DILAHIRKAN ?

di hospital daerah pontian, johor.

DIMANAKAH ANDA DIBESARKAN ?

di pasir gudang , johor.

NEGERI PILIHAN ANDA UNTUK DIMASUKKAN DALAM BLOGLIST ABGTEROR

mestilah johor.

CERITA SEDIKIT MENGAPA ANDA MEMILIH NEGERI TERSEBUT

fai pilih johor sebab johor merupakan tempat fai membesar dari kecik sehingga sekarang . 
i love johor . .
^^,

wasalam . . 


one . . two . . three . .

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

hai semua . . semua org tahu pasal sem break kan ? ? dan kebetulan budak2 matrik pon dah abis .  merdeka sudah mereka2 . .  untuk kawan2 ku yg mencapai target . tahniah . buat yg tidak . jgan berptus asa k . "GAGAL SEKALI TAK BERMAKNA GAGAL SELAMA-LAMANYA " . .  sabar k .  ni pon nasihat untuk aku jugak .  25 ni result sem dua keluar . . pehhh . bila diingat2 ape yg aku buat masa final macam nak nangis . lagi2 paper cadastral aku . . .  hmmmm  :((

sementara nak mengabiskan sisa2 cuti yg cenoitt ni . .  aku dan kawan2 yg lain rancang nak amik sijil SPM aku yg tak seberapa hebat uh .  . haha . nasib baik skolah dekat jek . .  SMT PERDAGANGAN . .  rindu cikgu . rindu asrama . rindu dewan makan . .heeee . .  rindu sekolah . . .  so dapat lah juga lepas kan rindu dalam masa satu jam gituu . .  nmpak ciguu kimia aku  . . cikgu Ruzila  . .  dari jauh dah jeritt . CIKGUU ! !haha . .cam kat rumah rasanye . . ciguu kenal saya tak ? ? ? jap2 saya ingat .  HAAAA RUFAIDAH . .  dan ciguu sebut nama kawan2 aku yg lain . . ciguu ingat aku sebab aku suka tertido dalam kelas . . hehehe . tp kan . . terharunye aku bila ciguu ingat mana aku lagi . . kalau korang  . ape korang rasa ? ? ? mesti korang rasa ape yg aku rasa kan .  . hehehe . . . mejor nye ciguu tak ingat mane . tp ciguu ingat mukaa . .  " CIGUU INGAT SAYA " . . .  " ALAAHHH SAYA TAK INGAT LAH . . TP MUKA AWAK SAYA INGAT " . . .  pon boley ciguu . . . aku juga jumpa ciguu fizik = mama kita org  . sebab beliau menjaga kami selama 2 tahun . iaitu PUAN LILY SUHANY yg comel . . .  jumpe juga sama cikgu akaun MISS TAN .  . cikgu perdagangan CIK HJH ROSLINA . .  wahhh ramai lah jugak . ciguu TINI .. .  hahahaha . fai sebut macam satu malaysia kenal mereka kan .. . .  tak kesah lah . sebab mereka aku ada di tempat aku sekarang . .Alhamdulillah . . terima kasih cikguu :)

lepas jumpe ciguu2 semua . . petang lepas solat kami keluar untuk teruskan rancangan kami iaitu tengok wayang . cite ape ? ?  NUR KASIH . .  hahaha . .  malas nak cite . sebab aku rasa mejor semua dah tahu citenye . . . kan2 . hehehe . lepas tengok wayang pi makan kan MCD . . then pi kedai buku . .teman eka cari novel . . . lepas juga hajat nak jumpe kawan2 aku yg banyak tolong aku masa kat sekolah . ajar aku sampai nangis .  . . 
semua itu kenangan . . 

.lokasi : SMT PERDAGANGAN JB . . & CITY SQUARE 
.tarikh : 20 mei 2011
.hari    : jumaat . .  ^^


 masa tggu wawa n su beli tiket . 
ku rasa cam comel jek kalau bergmbar dgn benda ni .. 
 heeee
 aku . . su . . wawa
 yeaahhhh . . 
wawa . .ayu . . aku . . su . eka . . 
maaf . muka eka terlebih xcited . . 
 iLy & ily u
my dear friends . . .
sarangheooo . . . 
^^,

p/s : big thanks kat abah n ibu sebab benarkan along pergi . hehehe .  n also thanks to wawa n family .  sebab bagi fai tumpang bermalam dirumah . .  n mak wawa masak sedap2 untuk kita org  . n ayah wawa sudi hantar kita org ke destinasi dituju . .  

wasalam . .  

Wednesday, May 18, 2011

hangout with my sweetheart ❤❤

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

hai semua . . ok semalam fai pegi jejalan ma family . . .  kalau tgok blog kawan2 yg lain semua tulis pasal hangout ma kawan2 . .  ma sape2 lah kan . .  ok . fai pon juga . haahahahaha .  . tp fai lagi best . .  
 < mungkinlah >  . . .tp mmg seronok . .  pi sekeluarga .  pi mana .  . ? ? pi wetworld saja . . kat kota tinggi . hehehe . .  main2 air . kecepek . kecepek . . hahauuu . . .  mmg dari sem lepas fai nak pi air terjun . .  sebab damai kot . aman saje . . . air dia pon sejuk . kalau pi pantai panas . . hehehe . . .  pukul 8lebey dah gerak . .  sampai dalam 9lebey kot . sebab berenti isi perut kejep . biasalah . kami ni pirana2 yg cepat lapar . hahahah . . .  dah makan terus gerak pi wetworld . .  dewasa rm7.50 . .  kanak2 RM 4 kot . .  tak berapa ingat . kereta RM 5 . . kereta pon kene bayar . apelah . .  

be4 fai pegi situ .  fai dah reseach . .  ramai kate tak ok . .  mula2 berat hati gak nak pi . . diaorg kate sunway lagoon lagi best . .  apelah . mmg lah . tgoklah tiket masuk berapa . .  abah kate " KITA MMG TAK BOLEY NAK PUASKAN HATI ORG " kalau kita nak puaskan hati org sampai org kate best . .  bak lah duit . . kan3 . . hahaha . . tp tempat2 cam uh tandas dia tak berjaga sangat . so faham2 lah . .  name pon murah . sekadar nak lepak2 . .  happy with family . ok saja . .  . dari pukul 10 kat situ sampai pukul 3lebey . . hahaha . org datang dah balik ..tp kami tak balik2 lagi . .  adik2 aku tak puas . .  nak berendam cam badak gamaknye . hahaha . . .  

lepas tu balik pi makan2 kat kampg melayu . haaaaa tempat uh mmg fames ma ABC special . sedap . murah  .. .  yong taufu . .  mmg sedap . abah belanja plus satey .  n rojak . .  pehhh . , , mmg terbaik . .  sampai nak  termuntah kot . . .  semua ngidam2 aku dah lansai be4 balik perak 28 ni . .  huhuhu . .  makan2 . . . comel balik dah . . sedihh :(

ok lah . jom see the kecepek2 picture . hahaha . . . zasssssss~


 haaa . .  muka tak sabar . 
 hahaha . .  muka minta penampar . 
^^,
 with my beloved ibu . . 
muaahhhhhh ..ily
 ini budak . . 
poyossss
 dah selamat terjun . . 
 mencari tempat parking . . 
ingat kereta jek kene parking..hehe
 my sweetheart . . 
my herooo . . 
 aku anak abah . . 
 sweet this  . . 
like ! ! ! ! !
 cari2 . . 
 ready untuk terjun . 
hahaha
 seee. . .
 cakkkkk . . . 
 sibling porever . . 
hahauu . . 
 nak jugakkk . .
 hero2 yg paling aku sayang
dalm dunia ni . . 
ketat2 . . 
 ily & imy
 weeeee . . . 
muka teruja . . 
^^,
 nyummmm3. .
 abah kate " cam kusi putih yg kat tepi kolam uh"
olok2 . 
hahaha
 nikmat ALLAH . . 
^^,
 tidak dilepaskan . . 
tataaaaa wet world . . . 
video
fai saje letak video ni . . 
sweet . . 

p/s : syok sendriii . . . . . kenangan sem break tok kali ni . . . biggg thanks to my dad . encik misnan tasripan    & my bonda puan ruhayah abd rahman . kerana sabar melayan kerenah anak2 mu yg super3 nakal ini . . . I LOVE U . . . 


wasalam . . 


tatatataaaaaaa