Tuesday, May 24, 2011

cuci gigi ? ? ?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

hai semua . . heee . . .  cuci gigi . . ? ? apelah fai cuci gigi pon nak cite ek . . . ok fine aku tak cite . .  tp aku tetap nak cite . . hahahah . .  berlaku semalam lah ek . .  dalam pukul lima petang . .  aku pi cuci gigi . . hehehe . dah tak selesa rasanye . . sebab kalau masa sekolah dulu2 . .  tiap2 tahun gigi kita akan di cek . . betul kan . .  jangan kata tidak lah k . .  sebab aku dulu sekolah . hehehe . . .  ingat lagi bila nmpak van tertulis KLINIK PERGIGIAN semua mengeluh . . sebab takut . . biasalah . .mesti ada yg kene cuci . kene tampal . kene cabut lain cite dah . . . ikut turn kelas . pehhh sumpah aku rindu . . dan bila kene turn kelas aku . biasa aku akan tanye kat nurse uh . . nurse gigi saya ok tak ? ? nurse uh jawab . .  nnti kene cuci . . .  dalam hati aku agak dah . .  biasa malas gosok gigi . hahahaha

bila semua kelas dah abis cek . tiba lah turn mangsa2 uh di selesaikan masalahnye . . .  aku suka time kene cuci gigi even sampai aku nangis kot kekadang sebab nurse uh ganas . . .  kawan aku gelakkan aku .. . . pedihhh ~ aku penah kene tampal juga . ngiluuu beb . . nangis juga . . murah betul air mata aku ni ek .  tp serius . .  sakit . . kalau tak wat pe nangiskan . . .  dulu time kene cuci nganga mulut . .  wat itu ini bangun jalan . . .   < free > sekarang . .  nganga ,mulut . wat itu ini bangun kene pi kaunter bayar dulu baru jalan . . . hahaha . . dah tak da free2 lagi...

biasanye . org jarang ambil berat pasal gigi . . . mungkin kot . . sejujurnye . .  aku tak suka bau mulut . .  biasanya akan berlaku kat org2 yg baru bangun tidur . . org yg ada tahi gg . . korang tahukan ape tahi gigi ? ? yg kerak keras2 kat celah2 gigi uh . . .  itu adalah salah satu punca mulut berbau . . . biasa kalau aku tak selesa dengan bau mulut aku akan tutup mulut bila bercakap . malu wehh org bau . . segan2 . . so ape salahnye kita jaga juga gigi kita macam mana kita jaga kulit kita . . . just wat rawatan ape yg perlu . .  dua tahun sekali . .  rasanye ok kot . . . . lagi satu . ibu kate mase gosok gigi . gosok lidah sekali . ia juga salah satu cara untuk kurangkan bau mulut . . 

ape pon ini sekadar nasihat dan cerita tentang aku . . chilll :)


wasalam . . .

2 comments:

b a m b a m ' s said...

trauma ngan dr gigiiiiiiiiii~!!

faidah misnan said...

hahah . .
dokter susah nak diramal ek cik CB . .:)