Sunday, August 21, 2011

dah boley countdown :)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

lama sudah tak update blog ini . .  dah boley tiup2 habuk nih . . 
amacam dengan korang punye puasa . .  ? ? ?
harap2 penuh lah kan . .  amin . . 
tinggal 8 hari jek kita bersama bulan ramadhan untuk taahun ini . . sekejap rasanye . . 
now kita boley lah countdown untuk raya .  tp sedih nak tinggalkan ramadhan . . 

ada satu staement yg ada betulnye juga :

kita yg hidup gembira apabila syawal menjelma . . 
tetapi orang yg didalam kubur teresak-esak menangis kerana apabila abisnya bulan ramadhan
seksa kubur akan diteruskan kembali kerana bulan ramadhan adalah bulan dimana seksa kubur berhenti
kira cuti . . . 

************************************ 
ok . .  now tinggal lagi 5 hari berada di UiTM, PERAK .  . 
rumah da memnggil2 ni . . .  sumpah rindu giler nak buka puasa kat rumah . . 
sahur kat rumah . .  suasana kecuh bila nak buka puasa . . 
fikir sama2 dgn ibu menu apa nak masak untuk berbuka . . 
rindu sungguh kenangan itu  semua . . . 

26 ogos 2011 = 3 petang
kembali lah saya ke rumah tercinta . . 
harap perjalan balik kerumah berjalan dgn selamat . .amin~ 
doakan untuk kami yew . . 

semoga perjalanan anda semua juga selamat sampai ke destinasi
yang ingin dituju . 
amin~



wasalam


4 comments:

amni azmira said...

selamat pulang ^^

faidah misnan said...

heee . .
tq . :))

Scya Lollita said...

wah semua buat entri nak alek kg ye skrg ni :D

faidah misnan said...

scya : heee . dah nak sebulan lebih tak balkrumah . . xcited ni . :))